🌍Γεωγραφία: Εκπαιδευτικές Εφαρμογές και Παιχνίδια


Διαδραστική αφίσα με Εκπαιδευτικές Εφαρμογές και Παιχνίδια Γεωγραφίας


Google EarthΜε το Google Earth μπορούμε να σχεδιάσουμε εκπληκτικές διδασκαλίες για πολλά μαθήματα. Η Google Earth είναι ουσιαστικά ένας διαδραστικός, ψηιφιακός άτλαντας με πολλές δυνατότητες, όπως εντοπισμός των ηπείρων, των χωρών, των θαλασσών, των αξιοθεάτων κι ό,τι άλλο φανταστείτε και θέλετε να ενοτπίσετε και να το δείτε απ΄ όσο κοντά γίνεται από την τάξη σας.

True World MapsΜε την εφαρμογή True World Maps μπορoύμε να συγκρίνουμε χώρες με τα πραγματικά τους μεγέθη και να γνωρίζούμε πόσο μεγάλες ή πόσο μικρές είναι πραγματικά. Επειδή η Γη είναι σχεδόν σφαιρική, δεν υπάρχει τρόπος να εμφανίζεται τέλεια σε έναν επίπεδο χάρτη. Έτσι όλοι οι χάρτες είναι παραμορφωμένοι και το πραγματικό μέγεθος των χωρών δεν είναι δυνατόν να απεικονιστεί.

MapChart: Με τη MapChart μπορούμε να δημιουργήσουμε τους δικούς μας χάρτες, παγκόσμιους χάρτες, της Ευρώπης, των Η.Π.Α. και πολλών άλλων. Μπορούμε να βάλουμε διαφορετικά χρώματα, να κάνουμε υπόμνημα και να κατεβάσουμε τους χάρτες μας σε αρχεία εικόνας. Με τους χάρτες μας μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας φύλλα εργασίας ή να βάλουμε τους/τις μαθητές/τριές μας να δημιουργήσουν τους δικούς τους χάρτες. 

StudyGeΗ εφαρμογή StudyGe είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με κουίζ γεωγραφίας. Παίζοντας αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει να θυμόμαστε τη θέση των χωρών, τις πρωτεύουσες και τις σημαίες τους. Δηλαδή, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τη μνήμη σας και να απομνημονεύσουμε πληροφορίες σχετικά με τις χώρες και να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας για τη γεωγραφία. Η εφαρμογή StudyGe είναι ένας παγκόσμιος ψηφιακός χάρτης στην τσέπη μας!

Παγκόσμια Γεωγραφία: Η Παγκόσμια Γεωγραφία είναι ένα παιχνίδι που θα μας βοηθάει να μάθουμε τα πάντα για τις χώρες, τους χάρτες, τις σημαίες, τις πρωτεύουσες, τον πληθυσμό, τη θρησκεία, τη γλώσσα, το νόμισμα και πολλά άλλα. 

Σημαίες όλων των χωρών του κόσμου: Με το παιχνίδι αυτό μπορούμε να  μπορείτε να μάθουμε τις σημαίες ξεχωριστά από κάθε ήπειρο: από την Ευρώπη και την Ασία έως την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Οι σημαίες είναι χωρισμένες σε τρία επίπεδα.

Πρωτεύουσες όλων των χωρών του κόσμου: Με το παιχνίδι αυτό μπορούμε να μάθουμε τις πρωτεύουσες όλων των κρατών του κόσμου και να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας στα υπέροχα κουίζ που διαθέτει η εφαρμογή. 

Χάρτες όλων των χωρών του κόσμουΣτη νέα έκδοση του παιχνιδιού, μπορούμε να μελετήσουμε  κάθε ήπειρο χωριστά. Οι χάρτες είναι χωρισμένοι στις 6 ηπείρους


Βρείτε τις εφαρμογές και τα παιχνίδια στο AppStore για iOs κινητές συσκευές και στο Google Play για Android κινητές συσκευές. 






 

Εκπαιδευτικές Εφαρμογές και Παιχνίδια Γεωγραφίας από Spyros Spyrou

Σχόλια